torstai 10. marraskuuta 2011

Gotta love Europe

Loppuvuoden viikonloput on jo varattu reissuille, jotka on pakko toteuttaa. Täällä keskellä Eurooppaa on niin herran kukkarossa, sen kun hyppää junaan ja kiitää mihin ikinä haluaa. Halpaa ja nopeaa!


Takaisintulomatkalla Münchenistä,
tunteja jäljellä vielä kuka ties kuinka monta.

Tähän mennessä takana on Hollannin matkailun lisäksi autoreissu Münchenin Oktoberfesteille, Brysseliä ja Luxemburgia. Tänä viikonloppuna on tiedossa Hannoveria ja Hildesheimia, sittemmin Pariisia, Budapestia, lisää Hollannin matkailua ja joululoman kruunaa Egypti.

Mahtavaa, kun koko ajan voi vaan olla tuijottelemassa juna-aikatauluja ja vertailemassa lippujen hintoja, koska aikaa on ja junalla pääsee. Tän huolettomammaksi ei elämä taida mennä.

Schwangaun kylässä Etelä-Saksassa liikenne pysähtyi,
kun paikallinen lehmälauma löntysteli risteyksen läpi.
Perässä kulki paimentaja polkupyöränsä kanssa.
Mutta nyt takaisin Saksaan. Auto vuokrattiin, ja niinpä seitsemän henkeä ahtautui sen sisuksiin neljäksi päiväksi. Matka Haagista Müncheniin kesti noin kahdeksan tuntia. Yöt oli vähintäänkin mielenkiintoisia! Loppua kohden väsytti jo niin paljon, että istuma-asennossa kuskin ratin takana nukkui erinomaisen hyvin.

Autobaanat oli juurikin niin jänniä kuin etukäteen ajatteli. Edellisenä iltana ennen lähtöä meinasin saada hermoromahduksen kun aloin pohtia liikaa koko reissua – ajoin luokkakaverin kanssa koko matkan kahden tunnin vuoroissa, ja pienen pieni epävarmuus ehkä kolkutteli ovella. Onneksi kaikki meni hyvin, meillä oli aivan uskomaton tuuri oikeestaan kaiken suhteen ja liikenne pelasi tosi hyvin.

Olutta sai, ja laitteisiin pääsi.

Mietin, että Oktoberfest on ehdoton juttu, joka on koettava kerran elämässä, ja se kerta varmasti myös riittää. Mutta se oli tosi hieno! Yllätyin tosi paljon ja positiivisesti. Se koko valtava alue oli odotetusti täynnä kaljatelttoja (tai halleja oikeastaan) ja huvipuistolaitteita, joissa ihmiset juoksi  aivan tuhannen tuiterissa nahkahousuissaan ja perinnemekoissaan.

Meidän kansainvälisen ryhmän jäsenet järkyttyivät saksalaisten humalan asteesta, joka oli melko vahva. Normiviikonloppu Turussa. :)

Samalla reissulla käytiin myös Dachaun keskitysleirillä ja Neuschwansteinin linnassa. Täytyy kirjotella näistä vielä myöhemmin, ansaitsevat omat päivityksensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti